Altijd inzicht: in één oogopslag alle informatie voorhanden
Voor een complete veiligheidsoplossing in crisissituaties

Stabiel en handzaam

Het gemak dient de mens! En daarom hebben we een degelijk en handzaam tablet ingericht met uiterst gebruiksvriendelijk software. BICS Pro is een visuele Windows-applicatie die volstrekt autonoom werkt. Meer concreet: om gegevens te raadplegen bent u niet afhankelijk van een internetverbinding of server. Alle informatie staat op de harde schijf van de tablet. Wel zo handig als bij calamiteiten het (internet) netwerk niet meer werkt.

1-daagse training

In BICS Pro staan alle bouwkundige tekeningen van het gebouw geïnstalleerd. In de achtergrond kan een luchtfoto of OpenStreetMaps-afbeelding worden geplaatst. Na een 1-daagse implementatietraining kunnen gebruikers zelf eenvoudig alle extra data toevoegen. 

Snel toegang tot informatie

Het is mogelijk om van de ingevoerde pictogrammen linkjes te maken naar externe documenten, foto’s of filmpjes. Hierdoor is het eenvoudig om mensen die niet volledig op de hoogte zijn van bepaalde situaties, snel uitleg te geven over een bepaald onderwerp. Denk hierbij aan productinfo, of info over stoffen, procedures en protocollen die horen bij een bepaald proces.

Goed voorbereid aan de slag

Om alle informatie snel op het scherm te krijgen, is een koppeling met de brandmeldcentrale gemaakt. Zodra hier een melding binnenkomt, zoomt de BICS Pro software in op de betreffende ruimte waar de melding vandaan komt. Ook omliggende gevaren komen direct scherp in beeld zodat hulpverleners goed voorbereid en volledig geïnformeerd aan de slag kunnen om eventuele slachtoffers te helpen / evacueren en er voor te zorgen dat de schade binnen de perken blijft. Behalve in crisissituaties is het ook een uitstekend hulpmiddel voor het trainen van de interne noodhulporganisatie. De BHV-ers trainen in hun eigen omgeving. Dat zorgt voor een betere parate kennis en bespaart kosten.

GPS georiënteerd

BICS Pro werkt GPS georiënteerd waardoor mensen en middelen realtime gevolgd kunnen worden. Bij een incident waarbij meerdere hulpverlenende instanties betrokken zijn is dit een belangrijke meerwaarde. Zo worden beslissingen genomen op basis van real time informatie. Met Bics Pro is het mogelijk om zelf essentiële informatie aan te passen en te delen met iedereen die daar behoefte aan heeft. En dat is niet alleen de hulpverlener! Dat is ook vaak de Facilitair manager of TD-medewerker.