Altijd inzicht: in één oogopslag alle informatie voorhanden
Voor een complete veiligheidsoplossing in crisissituaties

Waarom investeren in BICS Pro als we al voldoen aan alle wet- en regelgeving? 

Grote of complexe bedrijven en instellingen zijn dynamische gebouwen en de kans dat de uitgeprinte aanvals- en bereikbaarheidskaarten niet actueel zijn, is heel aannemelijk. In geval van calamiteiten kan het dus voorkomen dat bedrijfshulpverleners in korte tijd cruciale beslissingen moeten nemen op basis van onjuiste of onvolledige informatie. Het up-to-date houden en verspreiden van papieren kaarten is nl. tijdrovend en kostbaar. Met BICS Pro heeft iedere hulpverlener altijd actuele informatie bij de hand.

Als meerdere mensen met BICS Pro werken, hoe blijft de informatie dan actueel? 

Het is mogelijk om een koppeling te maken met een virtueel gedeelte op een server van de gebruiker. Hier worden alle wijzigingen en updates gesynchroniseerd naar andere gebruikers. De frequentie hiervan is in te stellen en kan zelfs real-time plaatsvinden.

Kan iedereen wijzigingen doorvoeren in BICS Pro? 

Nee! Bij meerdere BICS Pro gebruikers is het aan te bevelen om onderscheid te maken in beheerders en viewers.

Is BICS Pro te integeren in bestaande software applicaties? 

BICS Pro is gemaakt met opensourcesoftware en werkt op basis van SQL data en is derhalve te integreren in bestaande softwarepakketten.

Als bij calamiteiten er geen internet- of wifi-verbinding meer is, werkt BICS Pro dan nog? 

Jazeker! BICS Pro is een stand-alone applicatie die niet afhankelijk is van internetverbinding. De capaciteit van de accu in het tablet waarop BICS Pro draait is bepalend voor het gebruik van BICS Pro informatie. Een volle accu heeft een capaciteit van 10 uur!

Is BICS Pro te koppelen aan de bestaande brandmeldinstallatie? 

Ja, dit is mogelijk door het protocol van de installatie om te zetten naar een SMS-bericht om vervolgens te versturen naar BICS Pro. In het bericht staat het ruimtenummer vermeld en BICS Pro heeft de intelligentie om direct in te zoomen naar de locatie van de melding. De melding verschijnt midden op het scherm en daarbij staan ook alle procedures en protocollen vermeld.

Is BICS Pro alleen bij calamiteiten inzetbaar? 

Nee, bij de basislicentie is ook een oefenmodule inbegrepen. Met deze module kunnen calamiteiten en incidenten worden geënsceneerd en geoefend met de eigen organisatie. Met behulp van een beamer of groot scherm is dat een ‘digitale table top’ oefening te noemen (ook geschikt voor Incident Management). Pluspunt bij een oefensessie is om meldingen te simuleren. Dit gaat dan buiten de BMI en andere installaties om. 

Kan BICS Pro ook gedemonstreerd worden? 

Uiteraard! Wanneer u het contactformulier hier invult, nemen wij contact met u op om een demonstratie in te plannen.

BICS Pro heeft onze interesse en willen ermee van start. Hoe nu verder in de praktijk? 

Ten eerste hebben we dan de huisvestingstekeningen nodig. Als die door de architect in delen zijn gemaakt, stellen wij die desgewenst samen tot één tekening per bouwlaag. Dit bestand wordt geconverteerd en in een geografische omgeving geplaatst. Dat kan een kaart of luchtfoto zijn. Bij de start is één licentie en tablet voldoende. Het werkt echter ook op een pc-werkstation. Na een instructie van een halve dag kan de database gevuld worden met gewenste informatie middels een handige drag and drop interface.