Altijd inzicht: in één oogopslag alle informatie voorhanden
Voor een complete veiligheidsoplossing in crisissituaties

Wettelijke eisen

Naast het hebben van een goede BHV-organisatie is het primair van belang dat het complex en de omgeving voldoen aan alle door de wet gestelde eisen. Om dit te borgen is een inspectiemodule ontwikkeld die extra op Bics Pro is te verkrijgen. In deze module kan de gebruiker eenvoudig een punt in de tekening zetten en aangeven wat er aan de hand is. Vervolgens maakt Bics Pro hiervan een ID en kan naast de omschrijving ook een afbeelding worden toegevoegd. Als de gebruiker klaar is met de inspectie-tour kan met een druk op de knop een rapportage worden gegenereerd die voorzien is van een tekening met alle nummers van de aangemaakte ID’s en een lijst van de ID’s met daarin de omschrijving van het gemelde issue en een foto.

Logboek

Zodra de openstaande ID’s zijn ingevuld, meld je deze af in het systeem door een foto van de nieuwe situatie te maken. Dan verdwijnt het nummer uit de workflow, maar blijft wel opvraagbaar vanuit de database. Je creëert een logboek van alle werkzaamheden die hebben plaatsgevonden in het complex. 

Voorkom aansprakelijkheid   

Deze informatie is zeer waardevol met betrekking tot de afhandeling van een incident. Ook de verzekeringsmaatschappij stelt dit op prijs. Wegens omgekeerde bewijslastomstandigheden bij calamiteiten is het raadzaam om aan te kunnen tonen dat is voldaan aan alle wet- en regelgeving. U voorkomt hiermee dat u geen aanspraak kan maken op schadeloosstelling of uitkering. Iets wat desastreuze gevolgen kan hebben voor de eindverantwoordelijke die zelfs privé aansprakelijk gesteld kan worden.